От днес влиза в сила планът  на ЕС за пестене

...
От днес влиза в сила планът  на ЕС за пестене
Коментари Харесай

Влиза в сила планът на ЕС за пестене на енергия, само България и Словения нямат мерки

От през днешния ден влиза в действие проектът  на Европейски Съюз за икономисване на сила. Само България и Словения нямат още ограничения, с които да се понижи потреблението на газ. Част от ограниченията, които държавите-членки на Европейски Съюз вкарват  са бързи душове, без вратовръзка в офиса, климатици, настроени на 26 градуса. Повечето членки към този момент показаха проектите си за понижаване на потреблението на газ с 15%.  Унгария обаче се опълчи и няма да взе участие в този проект, а България и Словения още не са дефинирали концепциите си по какъв начин да пестят от газ, оповестява немската тв NTV.

Планът на Европейския съюз за икономии на газ при изключителни обстановки планува всяка страна-членка непринудено да " постави всички старания ", с цел да понижи потреблението си на газ с 15 на 100 сред 1 август и 31 март в съпоставяне със междинния си разход за същия интервал през последните пет години.

По данни на Европейската комисия за реализиране на тази цел Европейски Съюз би трябвало общо да спести 45 милиарда кубични метра газ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР